Welkom bij Inizo

Kinderen en jongvolwassenen met onbegrepen gedrag vinden bij Inizo de ruimte om te wonen, werken en leven in een veilige, vertrouwde zorgomgeving. Met alle betrokkenen zoeken wij naar de mogelijkheden voorbij de beperking. Zodat onze bewoners het leven kunnen leiden dat bij hun past.

 

Vrijheid waar mogelijk, en begrenzing wanneer nodig. Waarbij we gedeelde verantwoordelijkheid nemen om te leren, ervaren en groeien vanuit eigen kracht. Omdat wij geloven in de mens achter het gedrag.

 

Wij combineren kleinschaligheid en maatwerk met een individuele en vooral menselijke aanpak. Zodat wij goed kunnen inspelen op de unieke behoeften van onze bewoners en de organisaties waar wij voor werken.

 

Over Inizo

Grondlegger van dit zorg- en woonconcept is teamleider en coach Hans Ramp. Samen met zijn partner, coach en trainer Corina Vermast werkt hij samen met een team van betrokken professionals aan een veilige thuishaven voor de bewoners.

 

Onze expertise ligt in de begeleiding en opvang van mensen met onbegrepen gedrag. Daarin zijn wij gespecialiseerd in autisme en daaraan verwante stoornissen. Daarbij kijken we naar de behoeften die achter afwijkend gedrag verborgen liggen. Mensen hebben behoefte aan begrip, erkenning en herkenning. Dat geldt niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor andere betrokkenen zoals opvoeders en begeleiders. Wanneer je de kracht van mensen als uitgangspunt neemt, kunnen ze groeien en hun talenten ontwikkelen.

 

Dat doen we door het organiseren van succeservaringen en het voorzichtig oprekken van iemands ‘comfort zone’. Stap voor stap en met geduld bouwen we aan een sterke vertrouwensbasis van waaruit jongeren zich veilig kunnen ontwikkelen en makkelijker de buitenwereld tegemoet kunnen treden. 

 

Bij Inizo zoeken we naar een balans tussen vrijheid, structuur en gedeelde verantwoordelijkheid. We geven mensen de ruimte om te leren, ervaren en groeien vanuit eigen kracht. Dankzij onze kleinschalige en flexibele aanpak kunnen wij goed inspelen op de unieke behoeften van onze bewoners, medewerkers én opdrachtgevers. Zo helpen we mensen uit de knel.

Visie

Kinderen en jongvolwassenen met onbegrepen gedrag vinden bij INIZO de ruimte om te wonen, werken en leven in een veilige, vertrouwde zorgomgeving. Met alle betrokkenen zoeken wij naar de mogelijkheden voorbij de beperking. Zodat onze bewoners het leven kunnen leiden dat bij hun past.

 

Vrijheid waar mogelijk, en begrenzing wanneer nodig. Waarbij we gedeelde verantwoordelijkheid nemen om te leren, ervaren en groeien vanuit eigen kracht. Omdat wij geloven in de mens achter het gedrag.

 

Wij combineren kleinschaligheid en maatwerk met een individuele en vooral menselijke aanpak. Zodat wij goed kunnen inspelen op de unieke behoeften van onze bewoners en de organisaties waar wij voor werken.

Omgeving

Inizo biedt een beschermde woonomgeving en dagbesteding voor mensen die moeilijk passen in de reguliere zorg. De door ons ontwikkelde methodiek om met onbegrepen gedrag om te kunnen gaan is reeds in meerdere zorginstellingen geïmplementeerd.

 

In een landelijke en groene omgeving in Stompwijk en Boskoop bieden wij de ruimte voor diverse vormen van dagbesteding, onderwijs op maat in samenwerking met de Leo Kannerschool, tijdelijke opvang met verblijf, permanent verblijf en begeleiding bij zelfstandig wonen.

De Dag Van...

Meerdere keren per week zijn hier nieuwe verhalen te vinden over Inizo, haar jongeren, medewerkers en meer!

Abonneer op de nieuwsbrief en mis nooit een verhaal.

Abonneer hier

TEUN

10 juni 2018

De vacht van de labrador is kort en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft weinig verzorging nodig. De hond komt voor in de kleuren zwart, blond, variërend van roomwit tot vossenrood (ook wel fox genoemd), en bruin. Vroeger waren de labradors hoofdzakelijk zwart; blond kwam ook wel voor maar in veel mindere mate. In de jaren 70 werd de blonde kleur pas echt populair. Bruin werd gezien als een 'fout' en is pas vele jaren later als raskenmerkend toegevoegd aan de rasstandaard. Schofthoogte van de reuen is 55 tot 57 centimeter en die van de teefjes is van 54 tot 56 centimeter. Een volwassen labrador weegt 25 tot 35 kilo en wordt gemiddeld 12 jaar oud.

geschreven door Max

DE NIEUWE AUTO

8 juni 2018

Een auto of automobiel (van Grieks auto- ("zelf") en Latijn mobile ("bewegend")) is een zelfstandig voortbewegend rijtuig om mensen, voorwerpen en/of dieren te verplaatsen. 

 

Voor de aandrijving worden hoofdzakelijk verbrandingsmotoren toegepast. Alternatieve aandrijvingen zijn de hybride aandrijving, en de elektrische aandrijving met accu’s of een brandstofcel als energiebron. In de loop der jaren zijn er talloze automerken en nog meer modellen op de markt verschenen. Door de hoeveelheid auto’s, en het intensief gebruik daarvan, doen er zich files voor, voornamelijk bij zogenoemde knooppunten. In Nederland dienen motorvoertuigen regelmatig een algemene periodieke keuring (apk) te ondergaan om aan het verkeer te mogen deelnemen.

geschreven door Emma

EEN GOEIE OOGST

3 juni 2018

Een bes of besvrucht is een vlezige vrucht. Bessen kunnen verschillend van vorm zijn, van rond tot langwerpig. De vruchtwand (het exocarp) van een bes kan dun (rode besdruif) of dik (meloen, pompoen) zijn. De zaden zijn ingebed in het vruchtvlees (het mesocarp). De bes kan eenhokkig of meerhokkig zijn.

Veel bessen zijn klein en sappig met een heldere kleur waardoor ze goed afsteken en beter gezien worden door vogels en andere dieren. De planten die bessen produceren zijn namelijk voor hun verspreiding afhankelijk van dieren. Bij sommige planten kiemen de zaden alleen als ze door een spijsverteringsorgaan gegaan zijn, waardoor de zaadhuid onder invloed van de spijsverteringssappen en microbiële inwerking doordringbaar wordt voor water.

De mens heeft voor zijn voedselproductie op steeds grotere bessen geselecteerd, zoals de vleestomaat, terwijl de wilde soorten veel kleinere bessen hebben.

Bessensoorten die gebruikt kunnen worden om vruchtensap van te maken, zijn bijvoorbeeld: aalbes, zwarte bes, bosbes, blauwe bes en cranberry.

geschreven door Hendrik

 
 

Contact

Heb je zorgvragen of wil je bij ons komen werken? Vul dan onderstaande formulieren in. 

Ik heb een zorgvraag!
Ik wil bij Inizo werken!

INIZO wonen

INIZO ambulant

(06) 825 24 284 

INIZO kantoor

(06) 184 24 348

Lokatie Stompwijk

(06) 396 84 936

Doctor van Noortstraat 113b

2266 GV Leidschendam 

Lokatie Boskoop

(06) 184 24 349 

Halveraak 18

2771 AD Boskoop